Home > festival > Lowlands, laatste namen en blokkenschema

Lowlands, laatste namen en blokkenschema

Vandaag verscheen in NRC Next de Lowlands bijdrage. Een goede traditie voor de zo vermakelijke voorpret. En ook een domper om alles zo bij elkaar te zien. Zoveel leuks in maar 3 dagen…. Bijlage gemist? Nou wie weet komt het nog wel ergens online, het staat me bij dat dat vorig jaar ook zo was. Of bel: 088 572 0 572, dan sturen ze ‘m per post op. (Edit: hij staat inmiddels online). Maar er is meer Lowlands nieuws…

Eerder deze week werden ook de laatste (muziek)namen genoemd voor het programma. And So I Watch You From Afar mag alwéér terugkomen in Nederland, en terecht. Naast een aantal podia stonden ze ook al op Eurosonic en de-Affaire dit jaar. En wat knallen die gasten live energiek, intensief, en imposant. Fantastische ritmische, in elkaar grijpende – en tikkie funky – gitaren,  afgewisseld met bombastische opzwepende math / postrock erupties. Niet te missen. Balthazar is ook al zo’n fijne band die ik op Rock Werchter heb gezien. Prettige indiepop/rock met aanstekelijke drum en bas en verschillende stijlen. Verder nog fijne folkmetal met polka van Finntroll. Hoppa! Dan rest nog Sound Of Stereo, Partyharders feat. Highbloo, The Upsessions, Dan Le Sac vs. Scroobius Pip, Andra Generationen en een hele zooi dansnamen en DJ’s waar ik te weinig kaas van heb gegeten om daar iets over te zeggen. Nou ja FM Belfast stond op de-Affaire vorige week en volgens de twitter tweeps was dat best leuk.

Het puzzelen is ook begonnen nu vandaag het blokkenschema online is gekomen. En natuurlijk krijg je dan met overlappingen te maken, gelukkig niet zo erg als een jaar terug, toen twee (hele grote) favorieten van mij overlapten: Opeth en Faith No More. Maar het hoort bij zo’n festival. Zo speelt Sleepy Sun en Massive Attack tegelijk. Nou ja. Op de Lowlands site kun je met je eigen (LLowfriend) login je eigen favoriete bands kiezen die dan (paars) worden gekleurd in het blokkenschema. Direct klikken en kleuren kan ook met het blokkenschema van de Lolwands site.

Voor de nodige voorpret kijk ook eens op File Under, deze mooie blog heeft een handig Lowlands 2010 labeltje gegeven aan die fijne reviews van albums en strakke foto’s van bands die (duh!) op Lowlands staan: klik hier dan. Een leuke fansite is trouwens ook Lowlove.

Tot over een paar weken in de polder!

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. 5 augustus 2010 om 23:25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: